728 x 90

McLaren: Вече нямаме място за Алонсо

    Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо, който вчера спечели за втори път „24 часа на Льо Ман” и стана световен шампион по издръжливост, няма шанс да се върне във Формула 1 с McLaren. Това призна шефът на McLaren Зак Браун, който е уверен, че настоящите пилоти на тима са ключа към бъдещите успехи. От днес Алонсо

    Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо, който вчера спечели за втори път „24 часа на Льо Ман” и стана световен шампион по издръжливост, няма шанс да се върне във Формула 1 с McLaren. Това призна шефът на McLaren Зак Браун, който е уверен, че настоящите пилоти на тима са ключа към бъдещите успехи.

    От днес Алонсо вече не е пилот на Toyota в WEC, но остава обвързан с Gazoo Racing, като испанецът намекна, че го очаква „голям проект”, като се смята че става въпрос за участие в рали „Дакар” догодина, естествено с Toyota, а Карлос Сайнц ще е негов съотборник.

    Синът на испанската легенда – Карлос-младши е с „многогодишен договор” с McLaren, а новакът Ландо Норис се представя изключително силно и трупа бързо опит.

    „Карлос и Ландо се справят отлично – заяви Зак Браун в интервю за списание auto motor und sport. – В половината състезание досега те успяха да стигнат до третата част на квалификациите. Осигуряват ни много добра информация за развитието на колата ни, а освен това двамата се разбират добре и не се притеснявам, когато те се сражават на пистата.

    „Усещам, че и двамата карат за тима, а не за собствената си амбиция. Ландо все още не е допуснал грешка, както правят новаците. А Карлос се чувства страхотно. Досега той винаги е карал с 1-годишни договори, сега вече има сигурност и може да планира бъдещето си с нас.

    „Това е по-лесно за Карлос в сравнение с Red Bull, където беше под сериозно напрежение. Вярвам, че ние се справяме по-добре с това да извадим на бял свят най-доброто, на което са способни нашите пилоти.”

    Но Браун е наясно, че McLaren остава в сянката на Алонсо, който напусна тима в края на миналата година.

    „И двамата ни пилоти са подписали дългосрочни договори с нас – обясни Браун. – Ние сме доволни от тях. За щастие, Фернандо все още не ми се е обадил, за да иска да се върне… А ако го направи? В момента за него няма място при нас. Освен ако шефът на Формула 1 Чейс Кери не ни разреши да стартираме с три коли.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт