728 x 90

VW иска по-ранни доставки на Golf 8

    Volkswagen се опитва да стартира по-рано от планираното доставките на новия Golf 8, обяви шефът на компанията Херберт Дийс пред топ мениджърите на автомобилния гигант. Развитието на осмото поколение на модела премина през няколко трудни етапа, основно свързани с проблеми със софтуеъра и осъвременяването му по безконтактен път. Според по-ранна информация, представянето на Golf 8

    Volkswagen се опитва да стартира по-рано от планираното доставките на новия Golf 8, обяви шефът на компанията Херберт Дийс пред топ мениджърите на автомобилния гигант.

    Развитието на осмото поколение на модела премина през няколко трудни етапа, основно свързани с проблеми със софтуеъра и осъвременяването му по безконтактен път.

    Според по-ранна информация, представянето на Golf 8 ще е през октомври или малко по-рано на салона във Франкфурт. След това се очакваше преди края на годината да започне и производството, а първите клиенти да получат колите си през февруари 2020 година. Сега обаче амбицията на Дийс е тези първи доставки да станат факт преди края на 2019.

    Така големият шеф на VW обяви завръщането на плана за лансиране на Golf 8 към най-ранните срокове, заложени в него, датиращи отпреди закъсненията със софтуеъра.

    Тази година Golf отбеляза спад в търсенето с 14%, но остава най-продаваният модел в Европа – почти 150 000 коли за първите четири месеца на годината, следван от Renault Clio с малко над 122 000 бройки.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт