728 x 90

Франция: Съюзът на Renault с Nissan е по-важен от FCA

    Съюзът на Renault с Nissan е по-важен за Франция от възможността за подновяване на преговорите за сливане с FCA. Това заяви днес френският финансов министър Бруно Ле Мер по адрес на възможността Renault отново да преговаря с FCA. „Не е в наш интерес да отслабваме този съюз”, допълни Ле Мер през радио Europe 1. Франция

    Съюзът на Renault с Nissan е по-важен за Франция от възможността за подновяване на преговорите за сливане с FCA. Това заяви днес френският финансов министър Бруно Ле Мер по адрес на възможността Renault отново да преговаря с FCA.

    „Не е в наш интерес да отслабваме този съюз”, допълни Ле Мер през радио Europe 1.

    Франция е най-големият акционер в Renault с дял от 15%, а Renault пък е основен акционер в Nissan с 43,4%.

    Ле Мер беше помолен да коментира и информациите, че част от топ мениджмънта на FIAT са били в Париж през уикенда, но той успя да се измъкне.

    „За мен няма никакъв проблем, че шефовете или шефът на FIAT прекарват известно време в Париж”, обясни той.

    Наскоро стана ясно, че преговорите за сливане на Renault с FCA могат да бъдат подновени, след като бяха едностранно прекратени от боса на FCA Джон Елкан, който се оплака, че Франция и Nissan са създали твърде много спънки за преговорите.

    Преди провала им от Nissan обясниха, че техните представители в борда на директорите на Renault ще гласуват с въздържал се на предложението преговорите с FCA да стартират официално.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт