728 x 90

BMW: Пазарът предпочита Х7 пред М1

BMW: Пазарът предпочита Х7 пред М1

Новата 1-а серия на BMW е много по-различна в сравнение с предишното поколение на модела – изградена е от нулата и използва платформа с предно предаване, която споделя с Mini. Най-мощната версия на новата 1-а серия е M135i xDrive с 2-литров турбо мотор с мощност 302 конски сили и 450 Nm максимален въртящ момент. Най-вероятно

Новата 1-а серия на BMW е много по-различна в сравнение с предишното поколение на модела – изградена е от нулата и използва платформа с предно предаване, която споделя с Mini. Най-мощната версия на новата 1-а серия е M135i xDrive с 2-литров турбо мотор с мощност 302 конски сили и 450 Nm максимален въртящ момент. Най-вероятно този вариант ще остане на върха на моделното семейство на 1-ата серия, тъй като BMW няма планове за пълноценен М1.

Тази разкри пред списание AutoExpress Карстен Прийс, който отговаря за развитието на М-моделите на BMW. Той обясни, че бъдещите М-модели трябва да са подходящи за глобалния пазар, а компактните хотхеч модели не се вписват в тази рецепта.

Естествено, M2 Coupe не е застрашен, както и М3 и М5, все пак това са основните модели на BMW M, но пък е почти сигурно, че новите попълнения в тази гама ще дойдат от Х-моделите, включително и новият Х7. Точно превръщането на Х7 в М-модел ще донесе много повече икономически ползи от създаването и лансирането на М1, поне такива са прогнозите на Прийс.

„Наскоро разговарях с наш клиент от Щатите – разказа той. – Попитах го как вижда Х7 като размери, защото за европейците, той е огромен модел. „Напълно нормален”, беше отговорът на американеца. Това показва, че преценката винаги зависи от перспективата от която гледаш към нещата”, допълни Прийс.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт