728 x 90

Seltos е новият глобален кросоувър на KIA – но не е за Европа

Докато Европа чака дебюта на чисто новия KIA XCeed на 26 юни тази година, марката показа кросоувъра си Seltos за останалата част от света. За серийния модел загатна концепта Signature Concept през миналата година. Seltos ще бъде лансиран първоначално в Индия, а след месеци ще се появи и на други пазари – в САЩ, Южна Америка,

Докато Европа чака дебюта на чисто новия KIA XCeed на 26 юни тази година, марката показа кросоувъра си Seltos за останалата част от света. За серийния модел загатна концепта Signature Concept през миналата година.

Seltos ще бъде лансиран първоначално в Индия, а след месеци ще се появи и на други пазари – в САЩ, Южна Америка, Азия и Южна Корея. Ще се предлагат няколко нива на оборудване, както и GT-Line върхова версия.

В зависимост от пазара, налице ще бъдат три мотора. Базов ще бъде 2.0-литров атмосферен бензин със 147 к.с., а върхова опция ще бъде 1.6 турбо със 175 к.с. Има и един дизел – 1.6-литров със 134 к.с.

Отново спрямо различните пазари, автоматичните кутии ще бъдат три – CVT, 6-степенен хидроавтоматик и 7-степенен автомат с два съединителя. Засега не е ясно дали ще се предлага задвижване на четирите колела.

Моделът ще се сглобява в Индия и Южна Корея, а пазарният старт ще бъде даден по-късно тази година. 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт