728 x 90

Дино стендът показа: BMW Z4 е доста по-мощен от рекламираното (видео)

Дино стендът показа: BMW Z4 е доста по-мощен от рекламираното (видео)

BMW е една от компаниите в автомобилната индустрия, които често рекламират автомобилите си с по-ниска мощност, отколкото всъщност те имат. Пореден такъв случай се оказва новият Z4. Наскоро роудстърът беше поставен на дино изпитателен стенд, който показа изненадващи резултати. В случая става дума за американската версия на модела, която по каталог има 382 к.с. и

BMW е една от компаниите в автомобилната индустрия, които често рекламират автомобилите си с по-ниска мощност, отколкото всъщност те имат. Пореден такъв случай се оказва новият Z4.

Наскоро роудстърът беше поставен на дино изпитателен стенд, който показа изненадващи резултати. В случая става дума за американската версия на модела, която по каталог има 382 к.с. и 500 Нм на коляновия вал.

Измерванията показват 373 к.с. и 540 Нм, но на колелата. Дори и да допуснем минимални загуби от трансмисията и двойното предаване от около 10 процента, то мощността на самия мотор е по-висока от рекламираното.

Подобно е положението и с Toyota Supra, която споделя същия 3.0-литров бензинов турбо мотор. Там обаче заводската мощност е 335 к.с. на мотора, а тестове показват 339 к.с. на колелата.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт