728 x 90

Audi няма да се отказва от названието ТТ

Audi няма да се отказва от названието ТТ

Audi ще ревизира плановете си да се откаже от името на модела ТТ след края на жизнения цикъл на актуалната генерация на спортния автомобил. Главният изпълнителен директор на Audi Брам Шот обясни тази промяна на курса и потвърди, че марката ще продължи да използва името ТТ. „Честно казано, уморих се от постоянното оплакване на хората,

Audi ще ревизира плановете си да се откаже от името на модела ТТ след края на жизнения цикъл на актуалната генерация на спортния автомобил. Главният изпълнителен директор на Audi Брам Шот обясни тази промяна на курса и потвърди, че марката ще продължи да използва името ТТ.

„Честно казано, уморих се от постоянното оплакване на хората, че ТТ ще има наследник, който няма да носи това име”, призна Шот през autoblog.nl, признавайки по малко странен начин грешката на топ мениджмънта на компанията да се откаже от названието на един от най-известните модели в историята на бранда.

На годишната среща на акционерите на Audi Шот обяви, че ТТ ще бъде наследен от нов електрически спортен модел. Без да го заявява пряко той даде да се разбере, че новият автомобил няма да получи името ТТ, като допълни, че електромобилът ще е близък по цена до актуалния ТТ.

Все още обаче не се знае много за наследника на ТТ – нито какъв ще е дизайнът му, нито кога ще се появи моделът, нито каква ще е мощността му.

Най-вероятно Audi ще използва MEB платформата на VW Group, предназначена за електромобили, като тя първо ще се появи при VW ID 3 в средата на 2020 година.

Настоящото поколение на Audi TT ще е на пазара поне до 2022 година, като през 2018 беше последният фейслифт на модела, а през 2019 на модернизиране и освежаване беше подложен и TT RS.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт