728 x 90

Новият McLaren GT тръгна на турне

    McLaren стартира интересно европейско турне, на което да представи новия си грантурър модел, кръстен GT, като тази седмица идват датите на континента. „McLaren GT е създаден с идеята, че това е кола за дълги пътувания, така че турнето из Европа е с акцент върху новия GT – обясни Дейвид Джилбърт, управляващ директор на McLaren Европа.

    McLaren стартира интересно европейско турне, на което да представи новия си грантурър модел, кръстен GT, като тази седмица идват датите на континента.

    „McLaren GT е създаден с идеята, че това е кола за дълги пътувания, така че турнето из Европа е с акцент върху новия GT – обясни Дейвид Джилбърт, управляващ директор на McLaren Европа. – Нашето лятно турне Grand Tour ще покаже на нашите фенове и клиенти не само новия GT, но и другите ни модели.”

    От McLaren акцентират на това, че въпреки, че GT е с двигател, разположен пред задния мост, моделът предлага общо 570 литра обем на багажното пространство в двата багажника – отпред и отзад, както и на удобните седалки и на факта, че колата е с отлична звукова изолация и на магистралата GT е по-тих от Aston Martin DB11.

    GT се задвижва от 4-литров V8 бензинов двигател с 620 конски сили, максималната му скорост е 326 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч става за 3,2 секунди.

    Заедно с GT McLaren ще покаже и 570S, наскоро представения 720S Spider и естествено McLaren Senna.

    Турнето стартира на 17 юни в Бирмингам и Лийдс, на 20 шоуто беше в Лондон и Манчестър.

    Утре GT и компания са в Утрехт, после Ню Форест (26 юни), Глазгоу и Брюксел (27 юни), Хамбург, Франкфурт и Лугано (2 юли), Мюнхен, Дюселдорф и Милано (4 юли), Цюрих, Щутгарт и Барселона (10 юли) и финалът е на 17 юли в Париж.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт