728 x 90

Valkyrie ще атакува рекорда на „Нюрбургринг”

    Хибридният хиперавтомобил на Aston Martin Valkyrie ще атакува рекорда на Северната дъга на „Нюрбургринг”. Информацията за предстоящия рекорден опит в планината Айфел идва от шефа на компанията Анди Палмър, цитиран от Motoring. „Не сме създали или развивали и подобрявали Valkyrie, за да подобри рекорда на „Нюрбургринг”, но ще се опитаме да постигнем необходимото време за

    Хибридният хиперавтомобил на Aston Martin Valkyrie ще атакува рекорда на Северната дъга на „Нюрбургринг”. Информацията за предстоящия рекорден опит в планината Айфел идва от шефа на компанията Анди Палмър, цитиран от Motoring.

    „Не сме създали или развивали и подобрявали Valkyrie, за да подобри рекорда на „Нюрбургринг”, но ще се опитаме да постигнем необходимото време за рекорд – скромно обясни Палмър. – Това е необходимо за маркетинговата компания на модела. На някои пазари, като Китай, времето на Северната дъга се явява важен показател за възможностите на автомобила.”

    В момента рекордът за най-бърз сериен автомобил на Северната дъга се държи от Lamborghini Aventador SVJ – 6.44,97 минути.

    Палмър обясни, че в Aston Martin обмислят дали да не подходят по „уникален начин” към поставянето на бъдещия рекорд – британската марка няма намерение да наеме цялата писта за няколко дни, за да може Valkyrie да се развихри на спокойствие на трасето. Все още обаче не е ясно дали британците ще се пробват по време на общи тестове на пистата или пък когато легендарното трасе е открито за свободно каране за широката публика.

    Aston Martin Valkyrie е с мощност 1176 конски сили, осигурени от хибридна система, в основата на която е 6,5-литров атмосферен V12 двигател на Cosworth, който работи на над 11 000 об/мин. Максималната скорост на Valkyrie е над 400 км/ч.

    Производствената серия на хиперавтомобила е 150 бройки, всяка една от които е на цена около 3,2 милиона долара. Отделно е предвидено и производството на 25 коли в пистовата версия AMR Pro, като целият тираж на Valkyrie е вече разпродаден.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт