728 x 90

Сервизна акция за 340 000 коли на Porsche

Сервизна акция за 340 000 коли на Porsche

Porsche стартира сервизна акция за почти 340 000 автомобила от моделите Cayenne и Panamera заради проблеми с автоматичните им трансмисии. Информацията беше официално обявена от германската компания вчера. Говорител на Porsche поясни, че основният проблем се състои в това, че колите могат да потеглят сами, когато са паркирани, заради слаба връзка между скоростния лост и

Porsche стартира сервизна акция за почти 340 000 автомобила от моделите Cayenne и Panamera заради проблеми с автоматичните им трансмисии. Информацията беше официално обявена от германската компания вчера.

Говорител на Porsche поясни, че основният проблем се състои в това, че колите могат да потеглят сами, когато са паркирани, заради слаба връзка между скоростния лост и трансмисията. С други думи, няма гаранция, че когато водачът премести лоста на позиция Park, то автомобилът наистина ще е сигурно спрян.

Почти 100 000 коли от тези, които ще обхване сервизната акция са Щатите, а малко по-малко от 25 000 са регистрирани в Германия. От компанията уточниха, че сервизната акция обхваща автомобили, произведени още през 2002 година.

До момента няма информация за инциденти, загинали или ранени хора във връзка с този технически проблем в автомобилите на Porsche.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт