728 x 90

Идват три нови модела от Ford за Европа, 12 000 съкращения

Идват три нови модела от Ford за Европа, 12 000 съкращения

Ford продължава да работи усилено по плана си за преструктуриране на дейността си в Европа. От Синия Овал обявиха, че стратегията включва както нови модели за континента, така и съкращения на работни места. Добрите новини са, че в рамките на следващите пет години ще видим три чисто нови представителя на марката. Един от тях ще

Ford продължава да работи усилено по плана си за преструктуриране на дейността си в Европа. От Синия Овал обявиха, че стратегията включва както нови модели за континента, така и съкращения на работни места.

Добрите новини са, че в рамките на следващите пет години ще видим три чисто нови представителя на марката. Един от тях ще бъде дългоочакваният електрически SUV, вдъхновен от Mustang.

Другите два са все още неизвестни, но най-вероятно също ще бъдат от сегментите на кросоувърите. Не е изключена възможността и за изцяло електрически автомобил.

Лошите новини са, че близо 12 000 човека ще бъдат съкратени до края на следващата година.Това представлява около 20 процента от общата работна ръка на марката в Европа.

Промени ще има и в производствената стратегия. Общият брой на заводите на Ford в Европа ще бъде намален от 24 на 18, а работните смени във фабриките във Валенсия и Саарлуис ще бъдат съкратени.

От актуалната моделна гама на Ford пък си заминават C-Max и Grand C-Max, както и малкият Ка+.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт