728 x 90

Dacia засилва производството, вади нови SUV модели

    Dacia анонсира инвестицията на над 100 милиона евро в производствения си потенциал в Румъния като близо 20 милиона евро ще дойдат от правителството в северната ни съседка. Идеята на финансовата инжекция е да увеличи производствения капацитет на марката в страната от 50 000 до 400 000 коли годишно. Друга важна част от разрастването на бранда

    Dacia анонсира инвестицията на над 100 милиона евро в производствения си потенциал в Румъния като близо 20 милиона евро ще дойдат от правителството в северната ни съседка. Идеята на финансовата инжекция е да увеличи производствения капацитет на марката в страната от 50 000 до 400 000 коли годишно.

    Друга важна част от разрастването на бранда ще бъде лансирането на допълнителен модел в SUV гамата й, който най-вероятно ще застане под Duster ценово и по отношение на размерите си. Не е изключена възможността да видим и пикап версия на Duster, както и малък кросоувър само с предно предаване.

    Преди няколко месеца се заговори и за т.нар. Grand Duster, който да предлага пространство за до седем пътника. Според информация в румънските медии този проект е отпаднал, тъй като автомобилът би струвал твърде скъпо и би излязъл извън общата концепция на Dacia за предлагане на достъпни модели.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт