728 x 90

Ройтерс: VW избра Турция за новия си завод

    Авторитетното издание Reuters съобщи, че Volkswagen е избрал Турция пред България за локация на новия си мултибрандов завод. Информацията идва от немското издание Automobilwoche, което се позовава на неизвестни източници. Според материала Volkswagen е взел финално решение по време на среща на Борда на директорите вчера. Официално съобщение от страна на марката липсва на този етап,

    Авторитетното издание Reuters съобщи, че Volkswagen е избрал Турция пред България за локация на новия си мултибрандов завод. Информацията идва от немското издание Automobilwoche, което се позовава на неизвестни източници.

    Според материала Volkswagen е взел финално решение по време на среща на Борда на директорите вчера. Официално съобщение от страна на марката липсва на този етап, но се предполага, че локацията ще е в близост до град Измир.

    Фабриката, която се очаква да започне работа в края на 2022 или началото на 2023 година, ще произвежда автомобили за Volkswagen, Skoda и SEAT. Целта е да се намали натоварването върху завите на VAG в Чехия, където пък ще бъдат прехвърлени модели от заводи в Германия.

    По предварителни прогнози, заводът ще може да бълва по около 350 000 коли годишно, когато достигне максималния си капацитет. На първо време на поточните линии там ще се качат следващите поколения на Skoda Karoq и SEAT Ateca.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт