728 x 90

Renault атакува Китай с електромобили

    Renault Zoe е лидерът на европейския пазар на електромобили, а сега идва и следващата стъпка в развитието на електрическата програма на френската компания – лансирането на успешните й електрически модели на други пазари. Като Китай. Китай е най-големият пазар на автомобили и електромобили в света, а това означава, че за вниманието на клиентите там се

    Renault Zoe е лидерът на европейския пазар на електромобили, а сега идва и следващата стъпка в развитието на електрическата програма на френската компания – лансирането на успешните й електрически модели на други пазари. Като Китай.

    Китай е най-големият пазар на автомобили и електромобили в света, а това означава, че за вниманието на клиентите там се борят много местни, чуждестранни и смесени компании.

    Renault произвежда съвместно с няколко компании коли в Китай, като една от тях – Jiangling Motors Corporation Group (JMCG) е избрана да е партньор на французите при производството на електромобили.

    Затова Renault и JMCG наложиха сериозни промени във вече съществуващата смесена компания – JMEV, в която Renault ще е основен акционер и внася 128,5 милиона долара от капитала й.

    Досега JMEV беше сред малките играчи на пазара в Китай с около 50 000 продажби за 2018 година, като през 2017 тя реализира 38 000 коли.

    Все още обаче не са обявени моделите, които ще произвежда JMEV и с които Renault планира да си извоюва по-сериозно присъствие на китайския пазар на електромобили.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт