728 x 90

Volvo започна да внася XC60 в Европа от Китай

От този месец екземплярите Volvo XC60 за европейския пазар вече ще се внасят от Китай. Първата пратка пристигна по-рано през юли в Гент, Белгия, откъдето ще бъде разпределена за Холандия, Франция, Италия и Германия. Машините ще се сглобяват в южния китайски град Ченгду, откъдето ще достигат Стария континент чрез ЖП превоз. XC60 остава един от

От този месец екземплярите Volvo XC60 за европейския пазар вече ще се внасят от Китай. Първата пратка пристигна по-рано през юли в Гент, Белгия, откъдето ще бъде разпределена за Холандия, Франция, Италия и Германия.

Машините ще се сглобяват в южния китайски град Ченгду, откъдето ще достигат Стария континент чрез ЖП превоз. XC60 остава един от най-важните модели на шведите, особено на европейска земя.

Неофициално се смята, че основната причина за този ход е търговската война между Китай и САЩ. Смята се, че Volvo ще започне износ на XC60, произведен в Швеция, към САЩ, за да бъде избегната 25-процентната такса за коли, сглобени в Китай.

Джипката не е първият автомобил на Volvo, който се сглобява в Китай и пристига в Европа. S90 има същата съдба.

Интересен е фактът, че Volvo изпраща XC60 от Китай към Европа с ЖП композиции, които се връщат в посока Китай натоварени с XC90 и V40, произведени в Европа, но предвидени за Азия.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт