728 x 90

Great Wall строи отново в Европейския съюз

    Китайският автомобилен концерн Great Wall разглежда възможността за създаване на производствена площадка на територията на Европейския съюз, където ще произвежда автомобили от марката Wey. Това разкри председателят на съвета на директорите на холдинга Уей Дзандзюн в рамките на Автосалон Франкфурт 2019, съобщи агенция "Ройтерс". Според неговите думи заводът може да бъде построен, когато продажбите на

    Китайският автомобилен концерн Great Wall разглежда възможността за създаване на производствена площадка на територията на Европейския съюз, където ще произвежда автомобили от марката Wey. Това разкри председателят на съвета на директорите на холдинга Уей Дзандзюн в рамките на Автосалон Франкфурт 2019, съобщи агенция "Ройтерс".

    Според неговите думи заводът може да бъде построен, когато продажбите на автомобила Wey надхвърлят 50 хиляди единици на европейския пазар. Както е известно до преди две години Great Wall вече имаше производствена площадка край Ловеч.

    Сега компанията възнамерява да продава в Европа както напълно електрически, така и хибридни модели. На първо време, когато продажбите тръгнат в Европа (ориентировъчно след две години), производителят възнамерява да внася автомобили в ЕС от Китай.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт