728 x 90

Обрат! VW отложи решението за завода в Турция!

    Германският автопроизводител Volkswagen AG потвърди публикуваните по-рано в местните медии съобщения за това, че е отложил приемането на окончателното решение за строителството на завода в Турция. Южната ни съседка беше подложена на международна критика за военната операция в северната част на Сирия и VW Group е обезпокоен от възможните репутационни рискове. Фолксваген стана първият сред

    Германският автопроизводител Volkswagen AG потвърди публикуваните по-рано в местните медии съобщения за това, че е отложил приемането на окончателното решение за строителството на завода в Турция. Южната ни съседка беше подложена на международна критика за военната операция в северната част на Сирия и VW Group е обезпокоен от възможните репутационни рискове.

    Фолксваген стана първият сред крупните представители на германския бизнес, който преразглежда плановете си за инвестиции в Турция. В началото на октомври VW учреди дъщерна компания с капитал $164 милиона в турската провинция Маниса, планирайки да изгради предприятие, което ще произвежда по 300 000 автомобила годишно.

    Инвестиционният проект е оценяван на €1,3 милиарда.  Новият завод би станал 123-ия за VW Group по целия свят.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт