728 x 90

Yamaha се отказа да разработва собствен автомобил

Yamaha замрази всичките си проекти по разработката на собствен лек автомобил, тъй като ръйководството не вижда в тях никаква явна перспектива. Това беше съобщено от авторитетното издание Autocar. Решението беше прието от президента на Yamaha Ешихиро Хидака, който не вярва, че в обозримо бъдеще компанията ще може да създаде истински конкурентоспособен автомобил, въпреки очакванията на

Yamaha замрази всичките си проекти по разработката на собствен лек автомобил, тъй като ръйководството не вижда в тях никаква явна перспектива. Това беше съобщено от авторитетното издание Autocar.

Решението беше прието от президента на Yamaha Ешихиро Хидака, който не вярва, че в обозримо бъдеще компанията ще може да създаде истински конкурентоспособен автомобил, въпреки очакванията на много от почитателите на популярния бренд. Ще напомним, че през 2013 японската компания представи електрически концептуален автомобил под наименованието MOTIV.e, а след две години Yamaha показа свръхлекия спортен автомобил Sports Ride Concept. Последният прототип на компанията стана експерименталния компактен пикап Cross Hub с офроуд характеристики.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт