728 x 90

PSA и FCA ще запазят всички 13 бранда

    Обявяването на сливането между Fiat Chrysler Automobiles и френската компания PSA съвсем наскоро сформира четвъртият по големина производител на автомобили в света. Изглежда в неговите редици ще има място за всички марки, които функционират в момента под шапката на двете фирми. Подобно нещо потвърди Карлос Таварес, който ще изпълнява ролята на CEO на автомобилния гигант.

    Обявяването на сливането между Fiat Chrysler Automobiles и френската компания PSA съвсем наскоро сформира четвъртият по големина производител на автомобили в света. Изглежда в неговите редици ще има място за всички марки, които функционират в момента под шапката на двете фирми.

    Подобно нещо потвърди Карлос Таварес, който ще изпълнява ролята на CEO на автомобилния гигант. В скорошно интервю той коментира, че за компанията ще бъде много важна историята, а всички марки от PSA и FCA могат да се похвалят с богато наследство. В момента под шапката на PSA и FCA има точно 13 бранда.

    С две думи, бъдещето, поне засега, изглежда сигурно за следните марки: Peugeot, Citroen, DS и Opel/Vauxhall от страна на PSA, а от към FCA сa Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati и Ram. Какви точно позиции ще заемат тези марки в новия производител и дали ще има размествания, предстои да разберем скоро.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт