728 x 90

Tesla стартира ценова война с електрическия си пикап?

    Навлизането на Tesla на пазара на пикапи се чака отдавна, като това се приема за един от ключовете към по-доброто бъдеще на компанията, която се наложи като символ на електромобилите, но все още не може да излезе на печалба. С масовия Model 3 Tesla вече успя да стигне до по-широк кръг клиенти, въпреки че се

    Навлизането на Tesla на пазара на пикапи се чака отдавна, като това се приема за един от ключовете към по-доброто бъдеще на компанията, която се наложи като символ на електромобилите, но все още не може да излезе на печалба.

    С масовия Model 3 Tesla вече успя да стигне до по-широк кръг клиенти, въпреки че се бори със забавяне на производството, а лансирането на пикапа ще е голям удар за американския пазар.

    И сега Илън Мъск поднесе изненада, като обяви, че базовата цена на бъдещия пикап ще е под 50 000 долара – сумата, смятана да психологическа граница на този пазар. Мъск всъщност заяви в подкаст, че целта му е електрическият пикап на марката да струва 49 000 долара или по-малко.

    Това е изключение от политиката на Tesla, тъй като компанията предлага по-скъпи премиум модели, а най-евтините версии на Model 3 с базова цена от 35 000 долара, които спечелиха хиляди фенове, се появиха много по-късно от лансирането на електромобила.

    Естествено, Мъск добави, че пикапът на Tesla няма да има съперник по отношение на динамиката и представянето на пътя, но предупреди, че компанията готви дизайн, който може да се окаже по-смел в сравнение с вкусовете на масовите купувачи на пикапи в Северна Америка.

    Премиерата на пикапа на Tesla трябва да стане факт по-късно тази година, като се очаква, че пробегът му ще е около 800 километра с едно зареждане, но при най-скъпата версия.

    Дизайнът на бъдещия пикап остава тайна, което провокира много независими дизайнери да се пробват по темата.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт