728 x 90

FCA оттегли предложението си към Renault

    Само седмица след внасяне на предложение за сделка по сливане с Renault, Fiat Chrysler Automobiles оттегли офертата си. В официално съобщение до медиите американо-италианската компания потвърди този свой ход. Макар и производителят да остава силно в подкрепа на подобно сливане, политическата обстановка във Франция не би позволила това да се случи, коментират от FCA. Малко по-рано

    Само седмица след внасяне на предложение за сделка по сливане с Renault, Fiat Chrysler Automobiles оттегли офертата си. В официално съобщение до медиите американо-италианската компания потвърди този свой ход.

    Макар и производителят да остава силно в подкрепа на подобно сливане, политическата обстановка във Франция не би позволила това да се случи, коментират от FCA.

    Малко по-рано през деня Renault обяви, че продължава да разглежда предложението, внесено от FCA през миналата седмица. Това на практика означава, че опитът за съюз е отменен едностранно от FCA.

    Предстои да станат ясни следващите ходове на FCA. Очаква се до месеци да видим предложения към други компании, като сред посочваните възможни варианти са Hyundai и китайски корпорации.

    Що се отнася до Renault, френската фирма най-вероятно ще финализира пълното си сливане с Nissan и Mitsubishi преди да предприеме каквито и да е други ходове.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт