728 x 90

Тунинг фирмата Gemballa съди сина на основателя си

Тунинг фирмата Gemballa съди сина на основателя си

В много заплетена ситуация се забърка немската тунинг фирма Gemballa. От компанията съдят сина на основателя си, Уве Гембала, тъй като наследникът на легендарния тунер е задействал своя компания с подобно име. MP Gemballa, както се казва новата фирма, използва много от патентите на оригиналната Gemballa. Това е наракало немците да повдигнат обвинения в съда

В много заплетена ситуация се забърка немската тунинг фирма Gemballa. От компанията съдят сина на основателя си, Уве Гембала, тъй като наследникът на легендарния тунер е задействал своя компания с подобно име.

MP Gemballa, както се казва новата фирма, използва много от патентите на оригиналната Gemballa. Това е наракало немците да повдигнат обвинения в съда срещу сина на Гембала.

Ситуацията е много заплетена, тъй като Марк, синът на Уве, пък твърди, че именно той е наследник на компанията, която баща му създава. Сегашните й собственици пък кават, че са откупили правата, патентите и активите на фирмата след смъртта на Уве през 2010 г.

Цялата тази каша ще трябва да бъде разрешена в съда. Негативният ефект е, че Gemballa спря разработката на свой собствен модел точно поради задаващия се процес и финансовите последици от него.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт