728 x 90

Дилърите на BMW: Продаваме Серия 8 много трудно!

От известно време насам BMW има нов флагмански модел по отношение на спортните коли. 8-Series застава на върха в гамата на марката и се предлага като купе, кабриолет и 4-врат седан. В обширен материал Automotive News събира изказванията на различни дилъри на баварците, основно от Северна Америка, които се обединяват около мнението, че Серия 8

От известно време насам BMW има нов флагмански модел по отношение на спортните коли. 8-Series застава на върха в гамата на марката и се предлага като купе, кабриолет и 4-врат седан.

В обширен материал Automotive News събира изказванията на различни дилъри на баварците, основно от Северна Америка, които се обединяват около мнението, че Серия 8 е труден модел за продаване.

Факторите за това са много. Първо, разбира се, високата цена – в България 8-Series Coupe стартира от 187 150 лв. с ДДС. След това идва и слабата реклама от страна на BMW, тъй като появата на спортния автомобил съвпадна с тази на Х7, а SUV-то е доста по-търсен и доходоносен модел.

Отделно от това, колкото и странно да звучи, дилърите се оплакват от наличието на три версии от 8-ма Серия. Клиентите се колебаят дали да изберат открит или закрит модел, а не рядко изобщо сменят модела или марката.

Доказателсто за затрудненията на дилърите идва от факта, че в момента в САЩ са налични над 2000 екземпляра от спортното BMW, които все още не са продадени. Близо 700 от тях са в категорията "нежелани" от дилърите и производителят ще трябва да намери начини да ги ротира между отделните си шоуруми.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт