728 x 90

Audi и Renault първи рестартират производство в Европа

Audi и Renault първи рестартират производство в Европа

Audi и Renault са две от марките, които първи ще подновят производствена дейност във временно затворените си заводи в Европа. Въпреки че все още голяма част от континента е под блокада заради върлуващия коронавирус, първите стъпки в тази посока са вече факт. Около стотина служители на немската фирма от завода й в Гьор, Унгария, са

Audi и Renault са две от марките, които първи ще подновят производствена дейност във временно затворените си заводи в Европа. Въпреки че все още голяма част от континента е под блокада заради върлуващия коронавирус, първите стъпки в тази посока са вече факт.

Около стотина служители на немската фирма от завода й в Гьор, Унгария, са вече обратно на поточните линии, съобщават немски медии. Към момента работата е възобновена на само една работна смяна, но до края на седмицата се очаква и втората да се върне на работа.

Подобно е и положението при Renault, от където са върнали част от служителите си на работа в португалския завод. На 21 април работа ще стартират отново и фабриките на французите в Румъния.

Междувременно, Hyundai се подготвя за подобна мярка за завода си в Чехия. Първоначално на работа ще се върнат две от трите смени.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт