728 x 90

Volkswagen рестартира производството поетапно

Предстои заводите на марката Volkswagen Passenger Cars (леки автомобили) да възобновят поетапно своето производство. Първи през седмицата, започваща от 20 април ще възобновят работата си производствените мощности в Цвикау (Германия) и Братислава (Словакия). Останалите предприятия в Германия, както и в Португалия, Испания, Русия и САЩ, следва да възобновят производството през седмицата, започваща от 27 април.

Предстои заводите на марката Volkswagen Passenger Cars (леки автомобили) да възобновят поетапно своето производство. Първи през седмицата, започваща от 20 април ще възобновят работата си производствените мощности в Цвикау (Германия) и Братислава (Словакия).

Останалите предприятия в Германия, както и в Португалия, Испания, Русия и САЩ, следва да възобновят производството през седмицата, започваща от 27 април. Впоследствие, през месец май, производството ще бъде рестартирано последователно в заводите на марката в Южна Африка, Аржентина, Бразилия и Мексико.

Ралф Брандщетер, главен изпълнителен директор на марката Volkswagen, отбеляза – „С решенията на федералната власт и правителствата на отделните провинции в Германия, както и на отпускането на ограниченията в други европейски държави, се създават условия за постепенното възобновяване на производството. Volkswagen се подготвя интензивно за предприемането на стъпки в тази насока през последните три седмици."

Заводите на Volkswagen в Германия започват работа със съкратено работно време. В същото време броят на служителите, засегнати от производствения цикъл със съкратено работно  време, ще бъде последователно намаляван съобразно процеса на възобновяване на производството.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт