728 x 90

VW: Първата половина на 2020 г. е най-тежката в историята ни

Volkswagen разпространи финансови детайли за изминалото първо полугодие на 2020 година. Както може да се очаква и както е при на практика всички автомобилни производители, ситуацията хич не е розова. От VW описват първите шест месеца на годината като "най-предизвикателните в цялата история на компанията." Цифрите сочат оперативна загуба от 800 милиона евро за периода

Volkswagen разпространи финансови детайли за изминалото първо полугодие на 2020 година. Както може да се очаква и както е при на практика всички автомобилни производители, ситуацията хич не е розова.

От VW описват първите шест месеца на годината като "най-предизвикателните в цялата история на компанията." Цифрите сочат оперативна загуба от 800 милиона евро за периода януари-юни 2020 г.

В момента доставките на автомобили от Групата са надолу с почти 30 процента до общо 3.9 милиона единици. В резултат на това, печалбата от търговия с превозни средства е назад с почти една четвърт.

От Volkswagen обаче остават "умерено оптимистични" за бъдещето, тъй като виждат "позитивни тенденции" за втората половина на годината. 

В България, след кризисните за всички март и април, месеците май, юни и юли вървят много силно за марката като най-продавани са моделите от кросоувър сегмента – Кола на Годината в България за 2020 година T-Cross, както и T-Roc. Подобаващ интерес има на практика към всички представители на бранда.

Renault, General Motors, Ford и други водещи световни автомобилни компании също отчетоха драстичен спад в продажбите си за първото полугодие и негативни финансови резултати.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт