728 x 90

MINI през 2011 г. – повече спортен дух и индивидуалност

    Само няколко месеца след представянето на новото по-голямо семейство на MINI британската премиум марка добавя нови възможности за индивидуализиране и максимална радост от шофирането. Освен добавеният нов по-мощен дизелов двигател MINI Cooper SD от пролетта на 2011 г. като опция ще се предлага и пакет John Cooper Works за MINI и MINI Кабриолет. В същото

    Само няколко месеца след представянето на новото по-голямо семейство на MINI британската премиум марка добавя нови възможности за индивидуализиране и максимална радост от шофирането. Освен добавеният нов по-мощен дизелов двигател MINI Cooper SD от пролетта на 2011 г. като опция ще се предлага и пакет John Cooper Works за MINI и MINI Кабриолет. В същото време характерните за MINI възможности за индивидуализиране стават още по-големи благодарение на новоразработената продуктова гама на MINI Yours. Първият посланик на ексклузивния и иновативен стил на MINI Yours е моделът MINI Clubman Hampton Edition, който отбелязва 50-тата годишнина на модификацията.

     

    Моделите и опциите, предлагани с марката John Cooper Works, дават на MINI идеална възможност за изразяване на екстремната радост от шофирането, както и страстта към моторните спортове. За MINI и MINI Cabrio е разработен пакет John Cooper Works, чиито детайли поставят характерните технически и визуални акценти за подчертаване на изключителния спортен дух.
    Впечатляващата визия на автомобилите, оборудвани с пакета John Cooper Works, се дължи най-вече на аеродинамичния пакет, който придава спортна нотка на предната, задната, а също и на страничната линия на MINI и MINI Кабриолет. Черната лента в долната част на каросерията изпъква още по-силно благодарение на оформлението си в предната и задната част. Рамките на габаритните светлини респективно фаровете за мъгла в страничните части на предната броня са оборудвани с хоризонтални ламели. Освен това радиаторната решетка е със структура „пчелна пита” също като долния въздухозаборник. Благодарение на изпъкналия си контур и стилизирания отвор в задната част страничните прагове допълнително подчертават динамичната линия. Мощно оформената задна броня на аеродинамичния пакет се отличава с характерни отвори в страничните си части, които са препратка към интегрираните в предната броня рамки за габаритните светлини и фаровете за мъгла.
    Пакетът John Cooper Works се предлага за всички модификации на MINI и MINI Кабриолет и може да бъде комбиниран с 8 цвята на лаковото покритие на каросерията. Освен това включеният в него аеродинамичен пакет се предлага и като отделна опция за всички модели MINI John Cooper Works и MINI John Cooper Works Кабриолет.

     

    От пролетта на 2011 г. гамата от опции John Cooper Works за допълнителен монтаж се разширява с нови атрактивни предложения. Клиентите, които искат още по-интензивно да се насладят на спортното изживяване при шофиране на MINI Cooper S, MINI Cooper S Clubman или MINI Cooper S Кабриолет, могат да изберат John Cooper Works Tuning Kit. Благодарение на оптимизираното управление на двигателя и специфичната система за филтриране на въздуха се подобрява разгръщането на мощността на Twin-Scroll турбодвигателя. Максималната мощност на четирицилиндровия агрегат е увеличена с 12 кВт до 147 кВт/200 к.с. при 5 700 об./мин. За особено мощно ускорение между 1 250 и 5 000 об./мин на разположение е максималният въртящ момент от 250 Нм, който с Overboost може да бъде увеличен до 270 Нм между 1 800 и 5 000 об/мин. Това позволява на MINI Cooper S да ускорява от 0 до 100 км/ч за само 6,8 секунди и да постига максимална скорост от 234 км/ч.
    Оборудването включва и специално ауспухово гърне с хромирани накрайници, което оптимизира отвеждането на отработените газове и в същото време придава особено спортна нотка на звука на двигателя. John Cooper Works Tuning Kit се предлага за допълнителен монтаж за всички произведени след март 2010 г. автомобили от съответните модели с механична скоростна кутия.
    Като пионер и новатор в сегмента на премиум малките автомобили MINI предлага ненадминато разнообразни възможности за индивидуализиране на автомобила. От пролетта на 2011 г. MINI ще предложи и още един начин за особено стилно индивидуализиране. Продуктовите предложения на MINI Yours включват ексклузивни дизайнерски опции за екстериора и интериора на актуалните модели на MINI, които се предлагат като фабрично допълнително оборудване. Освен това програмата MINI Yours предлага и необичайни цветове на лаковото покритие, варианти на тапицериите и цветове на интериора, стилно конфигурирани пакети оборудване и лимитирани Edition модели на базата на четирите модела на MINI.
    В интериора програмата MINI Yours включва седалки с тапицерия Leder Lounge и цветният вариант Satellite Grey с HighclassGrey със стилен Kronen-десен, който се повтаря и в съответната декоративна лайстна на арматурното табло. Освен това се предлага и арматурно табло, изцяло тапицирано кожа Walknappa. За премиерата на MINI Yours под светлините на прожекторите ще бъде представен ексклузивен вариант на MINI Clubman, отбелязващ 50-тата годишнина на модификацията.

     

    Моделът MINI Clubman Hampton Edition по особено ярък начин олицетворява характера на MINI Yours, насочен към безкомпромисното премиум качество и типичната за марката стилистика. Неговите дизайнерски акценти насочват както към британския произход на марката, също както и името му , идващо от жилищния квартал в югозападната част на Лондон. В същото време първият лимитиран модел на MINI Clubman прави връзка с традицията на успешните Edition-модели на предишните поколения MINI. Желанието за ексклузивна конфигурация на автомобила по особено хармоничен начин се изпълнява и от Edition-моделите на MINI Parklane, Seven, Checkmate или Sidewalk.
    Интериорът на MINI Clubman Hampton също е оформен в неподражаем стил. Надписът “H” на седалките, червените кантове и оранжевите контрастни шевове са специфичните особености на черните седалки при варианта на тапицерията Leder Lounge. Характерната атмосфера се подсилва и от черния таван и антрацитено черните циферблати на оборотомера и километража на централния уред. Както и джантите, той е оцветен в матов тъмночервен цвят. Освен това оборудването на MINI Clubman Hampton включва и пакета Chili. То се състои от спортен кожен волан, фарове за мъгла, автоматична климатична инсталация, борден компютър, пакет светлини, пакет поставки и специфични велурени стелки в дизайнерския стил на Edition-модела.
    Ексклузивният Edition модел ще се предлага за MINI Cooper Clubman, MINI Cooper S Clubman, MINI Cooper D Clubman и MINI Cooper SD Clubman. Предлагането на MINI Clubman Hampton е лимитирано до една година.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт