728 x 90

Chevrolet подобри 100-годишен рекорд

Въпреки като цяло свития пазар на автомобили в световен план, американският General Motors отчете рекордни продажби за първото полугодие на 2011 година. Дъщерната фирма Chevrolet е продала цели 2,35 милиона коли за шест месеца, което е абсолютен рекорд в досегашната 100-годишна история на марката. Бройката е с 286 499 екземпляра повече от миналогодишното постижение благодарение

Въпреки като цяло свития пазар на автомобили в световен план, американският General Motors отчете рекордни продажби за първото полугодие на 2011 година. Дъщерната фирма Chevrolet е продала цели 2,35 милиона коли за шест месеца, което е абсолютен рекорд в досегашната 100-годишна история на марката. Бройката е с 286 499 екземпляра повече от миналогодишното постижение благодарение основно на бързо развиващи се пазари като бразилския, аржентинския, чилийския и най-вече китайския и руския. В Русия увеличението в продажбите е с 54 процента в сравнение със същия период от време за изминалата година. Най-успешният модел на Chevrolet за последните две години Cruze е реализиран с 132 процента повече пъти от 2010 година. От дебюта на Cruze до сега са продадени 800 000 бройки, като се очаква границата от 1 милион да бъде достигната до края на тази година. 

 

Новите продукти на Chevrolet диктуват темпото на възхода
Голям принос за ръста на продажбите на марката Chevrolet в глобален мащаб има вълната от нови модели като компактния Chevrolet Cruze, минимодела Spark, новите малки модели Aveo/Sonic и многофункционалния Orlando. Към всички тях скоро на световните пазари ще се присъединят изцяло новият модел от среден клас Chevrolet Malibu, както и компактният пикап Colorado, чиито продажби ще стартират по-късно през тази година.
През първата половина на 2011 година марката Chevrolet е реализирала продажби на над 330 000 екземпляра от модела Cruze в световен мащаб, отбелязвайки скок от 132 процента в сравнение със същия период на изминалата година. Голяма част от този ръст е постигната на пазари в страни като Китай и Съединените щати, където Cruze бе най-продаваният лек автомобил през месец юни. От момента на своята премиера в началото на 2009 година, моделът Cruze е отбелязал над 800 000 продадени екземпляра по целия свят и е на път да надмине границата от 1 милион преди края на 2012 година.
"Успехът на Cruze илюстрира невероятните възможности, разкриващи се тогава, когато се вслушаш в своите клиенти," сподели Мери Бара, старши вицепрезидент, глобално продуктово развитие на GM. "Предоставяйки на водачите повече от това, което те очакват от един компактен автомобилr, Cruze очерта нова дефиниция на този сегмент в глобален план и е на път да донесе на марката Chevrolet цял милион нови клиенти. Ние прилагаме същия фокусиран върху желанията и изискванията на клиентите подход и при всички други нови разработки за световните пазари, сред които моделите Orlando, Colorado, Malibu, Spark и Aveo/Sonic."
Chevrolet отбеляза продажби на повече от 220 000 малки автомобила Spark в световен мащаб от момента на премиерата на модела през месец декември 2009 година. Сред тях са и над 100 000 екземпляра Spark, продадени през първото полугодие на 2011 година – скок от 110 процента в сравнение с резултата през миналата година, дължащ се преди всичко на повишеното търсене на модела на пазари в страни като Южна Корея, Мексико и Узбекистан.
Chevrolet продаде повече от 150 000 компактни автомобила Aveo през първата половина на 2011 г., вкл. новият модел Aveo (който на някои пазари ще се нарича Sonic). От своето представяне през март тази година, новият Aveo/Sonic вече се продава в почти 30 държави.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт