728 x 90

Рекордни продажби на Chevrolet от юли до септември

    – Обемът на продажбите на марката Chevrolet през третото тримесечие бележат увеличение от 14.6 процента, което е два пъти по-високо от глобалния ръст на автомобилната индустрия– Продадените от началото на 2011 година до момента 3.6 милиона автомобила бележат най-добрата календарна година по отношение на продажбите в историята на марката– Очаква се в края на месец

    – Обемът на продажбите на марката Chevrolet през третото тримесечие бележат увеличение от 14.6 процента, което е два пъти по-високо от глобалния ръст на автомобилната индустрия
    – Продадените от началото на 2011 година до момента 3.6 милиона автомобила бележат най-добрата календарна година по отношение на продажбите в историята на марката
    – Очаква се в края на месец октомври да бъде продаден едномилионният екземпляр от модела Cruze
    – В България Spark и Orlando са лидери в своите сегменти

    През третото тримесечие на настоящата година марката Chevrolet е регистрирала 1.2 милиона продажби в глобален мащаб, отбелязвайки най-добрия резултат в периода между месеците юли и септември в своята 100-годишна история. През първите девет месеца на 2011 година, продажбите на Chevrolet възлизат на 3.6 милиона автомобила по целия свят, с което марката се насочва към най-добрата по отношение на продажбите календарна година в историята си.
    "Деветте месеца на рекордни продажби са отлично доказателство за силните пазарни позиции на продуктите и услугите, предлагани от марката Chevrolet," отбелязва Крис Пери, вицепрезидент глобален маркетинг и стратегии на Chevrolet. "Tози успех не би бил възможен без да се обърнем към всеки един от своите клиенти – независимо от това къде по света се намират – и да се вслушаме внимателно в техните желания и нужди преди да ги приветстваме в голямото семейство на марката Chevrolet."
    Ползите от този съсредоточен върху всеки отделен клиент подход се илюстрира най-добре от успешната пазарна премиера на компактния седан Cruze на пазара в Съединените щати. През третото тримесечие на 2011 година марката Chevrolet е продала в световен мащаб над 175 000 автомобила Cruze – резултат, основаващ се на ръста в продажбите в САЩ и Китай. От момента на премиерата му в началото на 2009 година досега по света са продадени повече от 970 000 екземпляра от модела Cruze, като продажбата на едномилионния екземпляр се очаква в края на месец октомври.
    "Един милион потребители по света се довериха на Cruze през изминалите по-малко от три години," сподели Пери. "Tози успех стана възможен благодарение на способността ни да предложим на своите клиенти по света повече, отколкото те са очаквали от компактен автомобил от този клас. Продължавайки своето развитие, марката ще приложи същия съсредоточен върху желанията и нуждите на всеки клиент подход и при всеки нов модел на Chevrolet сред леките автомобили, пикапите, вановете и SUV-возилата."
    Моделът Cruze е част от новата вълна на марката Chevrolet, включваща минимодела Spark, новият малък модел Aveo/Sonic и многофункционалния Orlando. Скоро към тях в глобален план ще се присъедини и новият модел от среден клас Chevrolet Malibu и новия компактен пикап Colorado, чиито продажби ще стартират по-късно през годината. Производството на Malibu, модел 2013 година, започна тази седмица в Южна Корея, а това на Colorado бе стартирано в Тайланд по-рано този месец. Chevrolet отбеляза двуцифрено увеличение на продажбите в проценти през третото тримесечие на 20 пазара в страни от Азия, Европа, Северна и Южна Америка (виж таблицата).
    В България продължава стабилното представяне на марката. С продадени 920 автомобила началото на годината, Сhevrolet има пазарен дял от 5,76%, който е един от най-високите в ЕС. Spark e лидер в сегмента на най-малките, с пазарен дял от 31,3%! Само седем месеца пък бяха необходими на Orlando пък да заеме лидерската позиция в сегмента на многофункционалните ванове, с пазарен дял от 21,92%!
    Силата на глобалното присъствие на марката Chevrolet помогна на марката да изпревари ръста, отбелязан от автомобилната индустрия като цяло в световен мащаб. Chevrolet регистрира двойно по-голям растеж през третото тримесечие от годината с плюс в размер на 14.3 процента в сравнение със същия период на миналата година, докато общият темп на растеж на индустрията за периода възлезе на 6.8 процента. През първите девет месеца на годината ръстът на Chevrolet е трикратно по-голям от този на останалите представители на автомобилната индустрия – продажбите на марката са се покачили с 14.6 процента на фона на 4.5 ръст за индустрията в сравнение с първото деветмесечие на 2010 година.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт