728 x 90

VW Group разширява експанзията в Китай

Китайският премиер Вън Цзябао и федералният канцлер Ангела Меркел посетиха завода на Volkswagen във Волфсбург. В присъствието на двамата правителствени ръководители, проф. д-р Мартин Винтеркорн, изпълнителен директор на Volkswagen Aktiengesellschaft, и представители на китайски партньор SAIC Motor Corporation подписаха договор за изграждане на нов завод в Урумчи, Западен Китай. Освен това, Volkswagen Group и Китай

Китайският премиер Вън Цзябао и федералният канцлер Ангела Меркел посетиха завода на Volkswagen във Волфсбург. В присъствието на двамата правителствени ръководители, проф. д-р Мартин Винтеркорн, изпълнителен директор на Volkswagen Aktiengesellschaft, и представители на китайски партньор SAIC Motor Corporation подписаха договор за изграждане на нов завод в Урумчи, Западен Китай. Освен това, Volkswagen Group и Китай First Automobile Group Corp (FAW) се споразумяха относно плановете за разширяване на съвместно предприятие FAW-Volkswagen с още 25 години.
"30-годишната история на успеха обединява Volkswagen и Китай. Като пионер на китайската автомобилна индустрия дава важен импулс за индустриалното развитие на Китай и на немско-китайско икономическите отношения. Заедно с нашите партньори, ние сега ще пренесем този пионерски дух в Западен Китай", заяви Винтеркорн по повод на посещението във Волфсбург на висшите политически дейци от Германия и Поднебесната империя. Федералният канцлер д-р Ангела Меркел и високопоставената китайски делегация, състояща се от премиера Вън Цзябао и множество министри бяха посрещнати в предприятието във Волфсбург от проф. д-р Мартин Винтеркорн и проф. д-р Фердинанд Пийх, председател на Надзорния съвет на Volkswagen Aktiengesellschaft.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт