728 x 90

FIAT реже инвестициите в Европа

Строителството на обявения нов завод на италианския концерн в Санкт Петербург се отлага Италианският автомобилен концерн FIAT SpA обяви за намаляване на инвестициите в европейския бизнес през текущата година с 500 милиона евро, опасявайки се от продължаващото намаляване на търсене на автомобили. Един от основните проблеми остава пренаситеността на пазара."Съкращаването на капиталовите вложения в бизнеса

Строителството на обявения нов завод на италианския концерн в Санкт Петербург се отлага

Италианският автомобилен концерн FIAT SpA обяви за намаляване на инвестициите в европейския бизнес през текущата година с 500 милиона евро, опасявайки се от продължаващото намаляване на търсене на автомобили. Един от основните проблеми остава пренаситеността на пазара.
"Съкращаването на капиталовите вложения в бизнеса ни в Европа съставлява 500 млн евро" – съобщи генералният директор на компанията Серджо Маркионе. По този начин общият обем на инвестициите в развитието на европейския бизнес на автокомпанията през настоящата година ще бъде намален до 7 млрд евро против заплануваните 7,5 млрд евро. Италианската фирма вече прекрати допълнителното инвестиране в Европа и отложи производството на някои нови модели в региона. Освен това, за намаляване на зависимостта от европейския пазар, компанията планира по-нататъшно сливане с Chrysler (в момента ФИАТ притежава 58,8% от Крайслер), което ще позволи увеличаване през 2014 г. на продажбите на FIAT до повече от 100 млрд евро.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт