728 x 90

Маркионе измества фокуса от Фиат към Крайслер

Според Bloomberg Серджо Маркионе е обещал да закрие втора италианска фабрика, освен ако не намери начин за износ на коли в Съединените щати Серджо Маркионе, изпълнителен директор на FIAT, не може да спре финансовото кървене в Европа и затова измества вниманието към растежа на американския пазар и се фокусира върху печалбите на Chrysler Group в

Според Bloomberg Серджо Маркионе е обещал да закрие втора италианска фабрика, освен ако не намери начин за износ на коли в Съединените щати

Серджо Маркионе, изпълнителен директор на FIAT, не може да спре финансовото кървене в Европа и затова измества вниманието към растежа на американския пазар и се фокусира върху печалбите на Chrysler Group в САЩ. Маркионе, който е начело в усилията за намаляване на излишните монтажни линии в Европа, обеща да закрие втора италианска фабрика, освен ако не намери начин за износ на коли в Съединените щати.
"Ние трябва да координираме усилията си, в противен случай някой ще плати огромна цена за това", каза Маркионе вчера в конферентен разговор с анализатори. "Европейският пазар е в пета поредна година на спад – погледнете само нивата в италианския пазар, който не е бил така лош от 1979 г. насам", добави той, като се позова на "неопровержими доказателства за пазарен кариес."
За Маркионе парите ще следват потенциала на потока на автомобили от Европа за Северна Америка. Капиталовите разходи на Chrysler, за който Маркионе също работи, ще нарасне до 4 милиарда щатски долара тази година – от 3,1 милиарда щатски долара през 2011 г., а FIAT ще намали европейските инвестиции с 500 милиона евро тази година. Chrysler Group LLC планира да увеличи годишната прогноза за печалба след третото тримесечие и не очаква спад през втората половина.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт