728 x 90

Opel не се продава на FIAT

От General Motors окачествиха информацията като слух Преди няколко дни италианският бизнес всекидневник "Il Sole 24" пусна информацията, че FIAT Group обмисля да купи германското дъщерно дружество Opel от своя съперник в САЩ General Motors на "символична" цена. Според Изпълнителния директор на FIAT Серджо Маркионе сливането на FIAT и Opel ще позволи да се направят

От General Motors окачествиха информацията като слух

Преди няколко дни италианският бизнес всекидневник "Il Sole 24" пусна информацията, че FIAT Group обмисля да купи германското дъщерно дружество Opel от своя съперник в САЩ General Motors на "символична" цена. Според Изпълнителния директор на FIAT Серджо Маркионе сливането на FIAT и Opel ще позволи да се направят огромни икономии в проектирането и производството на малки автомобили, в случай, че сътрудничеството на марката с PSA не се развие в очакваната посока,твърди италианският вестник.
Ето какво отговори на този слух Вицепредседателят на GM Стив Гирски: "Opel не се продава. GM стои твърдо зад Opel. Opel е изцяло интегрирана част от глобалната система на GM и от първостепенно значение за успеха на GM в Европа. Съдружието между GM и PSA се развива абсолютно по план."
Тук е мястото да припомним, че босът на италианците Маркионе не за първи път се опитва да лапне германската марка, дъщерно дружество на GM. Той отправи оферта за Opel и през 2009-а, но тогава сделката бе спряна лично от канцлера Ангела Меркел.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт