728 x 90

Добра пазарна перспектива пред Chevrolet Trax

    Сигурно размерът вече не е от такова значение, и клиентите в Централна и Западна Европа все повече се насочват към по-малки, компактни автомобили, както ясно сочат данните, демонстриращи ръст на продажбите в мини Sports Utility Vehicle (SUV) сегмента. Продажбите в този сегмент са в пълен противовес със снижаващата се пазарна тенденция в автомобилната индустрия в

    Сигурно размерът вече не е от такова значение, и клиентите в Централна и Западна Европа все повече се насочват към по-малки, компактни автомобили, както ясно сочат данните, демонстриращи ръст на продажбите в мини Sports Utility Vehicle (SUV) сегмента. Продажбите в този сегмент са в пълен противовес със снижаващата се пазарна тенденция в автомобилната индустрия в Европа. Те отбелязаха значителен ръст, като от 130,214 продадени автомобила през 2008 година, съотвестващи на пазарен дял от 0.7 процента, бяха достигнати 264,000 продажби през 2012, съотвестващи на 2 процента от пазара. Всички признаци показват постоянно нарастване на пазарния дял на този сегмент. Очаква се продажбите почти да се удвоят към 2018 година и пазарният дял да нарасне до около 2.8 процента.  
    С напълно новия Trax, Chevrolet ще представи един конкурентен модел насочен към вкусовете най-вече на тези клиенти, които преобладаващо се движат в градска среда. "Trax осигурява на Chevrolet възможност за успешно навлизане в нарастващия сегмент на малките SUV модели и предлага гъвкавост, нисък разход на гориво и управляемост близка до тази на лек автомобил – все неща от които се нуждаят активните жители на града," отбелязва Сюзан Дохърти, президент и управляващ директор на Chevrolet Europe.
    Trax ще бъде на разположение на клиентите в продажбените центрове на марката в Европа от пролетта и ще се предлага с избор от три двигателя: 1.4 литров бензинов турбо с мощност от 140 к.с. и въртящ момент от 200 Нм, 1.6 литров бензинов с мощност от 115 к.с. и 155 Нм и 1.7 литров турбо дизел, съответно със 130 к.с. и 300 Нм. 1.4-литровата турбо бензинова и 1.7-литровата турбодизелова версии на Trax ще се предлагат със задвижване на четирите колела (AWD), действащо в зависимост от условията. Дължината от 4.25 метра и широчината от 1.77 метра правят автомобила перфектен както за градско движение така и за пътуване извън града.  
    Няма нищо изненадващо във факта че Chevrolet  се зае с реализацията на подобен проект – на практика първият в света SUV модел гордо носи именно марковия знак на компанията. Chevrolet е добре познат като създател на този „жанр” със своя Suburban през 1935 година. "Chevrolet е известен със своите надеждни и здрави SUV модели от десетилетия. Trax ще предложи този традиционен дух, но ще го обогати още повече," отбелязва Дохърти.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт