728 x 90

MINI с фабрика и в Индия

Поради увеличаващото се търсене на премиум автомобили на британската марка MINI по целия свят, BMW Group разширява глобалната мрежа от производствени мощности с допълнителни заводи за монтаж на подбрани модели MINI. За пръв път след възраждането на бранда през 2001 година в момента се подготвя производство на автомобили MINI извън Европа за множество развиващи се

Поради увеличаващото се търсене на премиум автомобили на британската марка MINI по целия свят, BMW Group разширява глобалната мрежа от производствени мощности с допълнителни заводи за монтаж на подбрани модели MINI. За пръв път след възраждането на бранда през 2001 година в момента се подготвя производство на автомобили MINI извън Европа за множество развиващи се пазари. Първият от тях ще започне производството на автомобили от британската премиум марка извън Европа още през тази година. В момента се подготвя сглобяването на MINI Countryman в Индия. Производството се извършва в завода на BMW в Ченай и отговаря на най-високите стандарти за качество, които са в сила при производството на моделите на BMW Group. Лансирането на новия монтажен завод на MINI е само една година след началото на продажбите на MINI в Индия и допринася за задоволяване на постоянно нарастващото търсене на автомобили от тази марка на пазара в Азия.
Първоначално в Ченай ще се произвеждат MINI Cooper D Countryman и MINI One Countryman. Голяма част от компонентите за сглобяването на продаденият в повече от 250 000 екземпляра MINI Countryman се създават от австрийския производствен и развоен партньор Magna Steyr в Грац. Задвижващите агрегати се произвеждат във Великобритания в завода за двигатели в Хемс Хол до Бирмингам. Предварително подготвените елементи се опаковат като готови монтажни комплекти и се транспортират до Индия. В завода на BMW в Ченай се извършва комплектовката с произведени на място детайли, както и крайното сглобяване.
Бизнесът в Индия постоянно придобива все по-голямо значение за BMW Group. Концернът работи в Индия от 2007 г. със собствено търговско представителство. В началото на 2012 година MINI откри първите пет шоурума за автомобилите на британската марка в Делхи, Мумбай, Хидерабад и Бангалор. Така Индия се превърна в пазар номер 100 във световната търговска мрежа на MINI. От март до декември 2012 г. там бяха продадени 302 автомобила.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт