728 x 90

Jaguar Mk2 на Йън Калъм влиза в производство

    Дизайн директорът на Jaguar успя да изненада индустрията през лятото на 2014 година с своята версия на Mk2, по която е работил 18 месеца и създаването и доработките на която беше възложил на Classic Motor Cars (CMC) от Бриджнорт. Интересът към този автомобил се оказа толкова сериозен, че компанията одобри лимитирана серия за производство –

    Дизайн директорът на Jaguar успя да изненада индустрията през лятото на 2014 година с своята версия на Mk2, по която е работил 18 месеца и създаването и доработките на която беше възложил на Classic Motor Cars (CMC) от Бриджнорт.

    Интересът към този автомобил се оказа толкова сериозен, че компанията одобри лимитирана серия за производство – 12 бройки. Вторият екземпляр вече се сглобява и ще е готов до края на 2015 година, а собственикът му е от Щатите.

    Автомобилът ще носи името Mk2 by Callum, а вторият екземпляр е с ляв волан, а каросерията му е почти сглобена. Другите купувачи също вече са ясни, а Йън Калъм е намерил време за всеки един от тях, за да изберат предпочитаните от тях настройки настройки, обзавеждане и цветове.

    „В тази серия няма да има две еднакви коли – заяви управляващият директор на CMC Ник Голдторп. – Вторият Mk2 вече е в производство. Изборът на различни малки детайли е нещо много важно, но клиентите ни могат да си изберат предавателна кутия, какъв да е интериорът и цветът на екстериора. Може да се избира между ляв и десен волан и между автоматик или механична трансмисия. Също така клиентът казва дали иска серво на волана, климатик, електрически стъкла и на какъв тип дървена тапицерия държи.”

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт