728 x 90

Honda планира по-малко продажби до 2017 година

Honda планира по-малко продажби до 2017 година

Главният изпълнителен директор на Honda Таканобу Ито е на мнение, че японският производител трябва да ограничи ръста си на производство, за да гарантира на клиентите си високо качество на автомобилите, които им предлага. Ито обяви, че планът за постигане на 6 милиона произведени автомобили до 2017 год. вече не е валиден и потвърди, че компанията

Главният изпълнителен директор на Honda Таканобу Ито е на мнение, че японският производител трябва да ограничи ръста си на производство, за да гарантира на клиентите си високо качество на автомобилите, които им предлага. Ито обяви, че планът за постигане на 6 милиона произведени автомобили до 2017 год. вече не е валиден и потвърди, че компанията е предвидила 425 милиона долара да покриване на сервизните акции заради дефекти на колите. В допълнение Honda прогнозира леко свиване на производството в края на тази финансова година с 17 000 коли.

Заради въздушните възглавници на Takata Honda организира безпрецедентни за марката сервизни акции през 2014 год. – за около 5,4 милиона коли в Щатите и това беше една от тези кампании. В Япония собствениците на Fit Hybrid бяха викани пет пъти в сервизите в рамките на 12 месеца, а тези, които карат Vezel (модел, близък до HR-V) – три пъти за една година.

Отделно от това, Honda трябваше да плати и 70 милион долара на администрацията в САЩ, която отговаря за безопасността по пътищата заради липсващи 1729 доклада за инциденти и спазване правилата за безопасност. Въпреки тези трудности Honda записа ръст на продажбите в Щатите – с 1% за 2014 год., а през януари скокът на продажбите в сравнения със същия период миналата година е 11,5%.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт