728 x 90

Още акции за Мари Бара и шефовете на GM

    Главният изпълнителен директор на General Motors Мари Бара записа трудна първа година начело на компанията, но успя да се справи с масовите сервизни акции на различни модели на гиганта плюс изслушвания в Конгреса относно справянето с тези кампании. Сега тя и още няколко от големите шефове на компанията получават допълнителни акции в GM. През 2014

    Главният изпълнителен директор на General Motors Мари Бара записа трудна първа година начело на компанията, но успя да се справи с масовите сервизни акции на различни модели на гиганта плюс изслушвания в Конгреса относно справянето с тези кампании. Сега тя и още няколко от големите шефове на компанията получават допълнителни акции в GM.

    През 2014 година Мари Бара заработи 14,4 милиона долара, а с новите акции състоянието й ще се увеличи сериозно. Бара получава 79 639 акции от GM, като това е част от плана за дългосрочно възнаграждение на шефовете на гиганта, като миналата година тя получи малко по-малко от 70 000 акции на компанията. С оглед на цените на акциите на GM към момента новият пакет ценни книжа, предназначени за Бара се оценява на около 3 милиона долара.

    Президентът на GM Дан Аман също получава нови акции – 29 865 бройки на стойност около 1,1 милиона долара, Марк Ройс, който отговаря за развитието на продуктите на GM ще получи 25 385 акции за около 955 000 долара.

    През 2014 година базовата заплата на Бара беше 1,6 милиона долара, което е със 100 000 долара по-малко от заплащането на предшественика й Дан Акерсън. Но с премиите, бонусите и акциите, които получи през миналата година (69 214 броя) общата сума на парите и активите, които е получила тя отскочи на 14,4 милиона долара. Това е доста повече от заработеното от Акерсън в последната му година като бос на GM – 11,1 милиона долара.

    През 2014 г. GM отчете приходи преди данъци и такси в размер на 6,5 милиарда долара, което е по-слаб резултат в сравнение с 2013 год., когато компанията постигна приходи от 8,6 милиарда долара. Разходите по сервизните акции на GM достигнаха 2,8 милиарда долара. Чистият приход на компанията за 2014 г. се изчислява на 2,8 милиарда долара, което е с около 1 милиард по-малко в сравнение с 2013 година.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт