728 x 90

Aston Martin обвини Fisker в кражба

Aston Martin обвини Fisker в кражба

Aston Martin обяви, че концептът на дизайнера Хенрик Фискер – Thunderbolt, е копие на тяхната продукция. Границата тук е много тънка, тъй като моделът е базиран на Vanquish и това се знае официално, но малко по-различни са претенциите на производителя. Според него, освен, че е откраднал характерни черти от дизайна, Фискер подвежда потенциалните клиенти, тъй

Aston Martin обяви, че концептът на дизайнера Хенрик Фискер – Thunderbolt, е копие на тяхната продукция. Границата тук е много тънка, тъй като моделът е базиран на Vanquish и това се знае официално, но малко по-различни са претенциите на производителя.

Според него, освен, че е откраднал характерни черти от дизайна, Фискер подвежда потенциалните клиенти, тъй като ги насочва към точно орпделен продукт, който те в последствие не получават. Освен това, AM твърди, че за донор е използван не актуалният Vanquish, ами по-старо поколение на DB9 или DBS, което допълнително внася елемент на лъжа.

Досега се смяташе, че Thunderbolt ще влезе в производство при кратка серия, но с оглед на развитието на нещата, това изглежда малко вероятно сега.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт