728 x 90

Ford инвестира 2,5 милиарда долара в два завода в Мексико

    Автомобилният гигант Ford планира мащабна инвестиция в Мексико – 2,5 милиарда долара, които ще бъдат поделени между нов завод за двигатели в Чихуахуа и нова фабрика за трансмисии в Гуанауато. Информацията е на агенция Reuters, която обаче не цитирик източник от страна на Ford или от Мексико. Компанията все още не е обявила официално инвестиционния

    Автомобилният гигант Ford планира мащабна инвестиция в Мексико – 2,5 милиарда долара, които ще бъдат поделени между нов завод за двигатели в Чихуахуа и нова фабрика за трансмисии в Гуанауато. Информацията е на агенция Reuters, която обаче не цитирик източник от страна на Ford или от Мексико.

    Компанията все още не е обявила официално инвестиционния план, но анонимен представител на администрацията в Чихуахуа заяви, че новият завод за двигатели ще осигури около 4000 нови работни места. Ford вече има няколко завода в Мексико, където се произвеждат двигатели и цели автомобили – сред моделите, сглобявани там са Fiesta, Fusion, пикапите от F серията и Lincoln MKZ, но от компанията обявиха, че производство на по-големите возила като F-650 и F-750 ще бъде върнато в Щатите.

    Автомобилната индустрия на Мексико продължава да расте в последните години, а производителите се възползват от местното законодателство, евтината работна ръка и близостта с Щатите. През 2014 год. автомобилното производство и износа, свързан с тази индустрия нараснаха с почти 10%.

    Сред другите автомобилни производители, обявили, че ще отварят нови производствени мощности в Мексико са Toyota, General Motors и Volkswagen. Предполага се, че Ford ще обяви официално инвестицията си в двата нови завода в Мексико до края на тази седмица.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт