728 x 90

Land Rover няма да дава под съд Jiangling Motor

    Както неотдавна съобщиха официалните представители на Land Rover, ръководството на производителя не планира да се съди с китайската автомобилна компания Jiangling Motor – JMC, за плагиатство в дизайнерско отношение. По време на Автосалон Шанхай 2015 изпълнителният директор на Land Rover Ралф Шпет отбеляза със съжаление, че са се върнали времената, когато автомобилните производители се занимават

    Както неотдавна съобщиха официалните представители на Land Rover, ръководството на производителя не планира да се съди с китайската автомобилна компания Jiangling Motor – JMC, за плагиатство в дизайнерско отношение. По време на Автосалон Шанхай 2015 изпълнителният директор на Land Rover Ралф Шпет отбеляза със съжаление, че са се върнали времената, когато автомобилните производители се занимават с копиране на чужди автомобили.

    Той смята, че няма никакви действащи ефективни закони и затова Ланд Роувър се отказва да предприема нещо по този повод. Конкретно, става дума за китайския модел Landwind X7, който беше представен през ноември миналата година на изложението в Гуанджоу. Колата на Jiangling Motors се явява точно копие – външно и вътрешно, на Range Rover Evoque.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт