728 x 90

FIAT Chrysler бави нови модели, търси сливане

FIAT Chrysler бави нови модели, търси сливане

FIAT Chrysler Automobiles (FCA) бави премиерите на новите си модели, докато шефовете на компанията продължават да търсят стратегически партньор, с който да се слее автомобилният производител. Според информация на агенция Reuters FCA бави представянето на поне 10 нови модела или фейслифт версии за пазара в Северна Америка, като някои от тях ще се забавят с

FIAT Chrysler Automobiles (FCA) бави премиерите на новите си модели, докато шефовете на компанията продължават да търсят стратегически партньор, с който да се слее автомобилният производител. Според информация на агенция Reuters FCA бави представянето на поне 10 нови модела или фейслифт версии за пазара в Северна Америка, като някои от тях ще се забавят с една година или повече.

Следващото поколение на Jeep Wrangler и на пикапа Ram 1500 попадат сред тези модели, а другите нови автомобили са с марките на Dodge, Chrysler и Maserati. От общата тенденция обаче има и изключения – Alfa Romeo ще обогати максимално бързо моделната си гама, която предлага на пазара в Северна Америка.

По-рано тази година FCA представи 5-годишен стратегически план за развитие на компанията, в който беше предвидено сериозно разширяване на моделната гама на всички марки до 2018 година. Новите и модернизираните модели ще имат решаваща роля за постигането на целите на FCA по отношение на продажбите и печалбата, сред които попада и удвояване на продажбите на Jeep до 2018 година.

Промените в този план обаче вече отложиха за юли 2017-а дебюта на новия Wrangler, а редизайнът на Grand Cherokee ще се появи едва към края на 2018 година. А Grand Wagoneer ще излезе на пазара едва през 2019 година.

Все още не е съвсем ясно дали отлагането на представянето на новите модели е свързано с желанието на големия бос на FCA Серджо Маркионе да намери стратегически партньор на компанията, който да е подходящ за сливане. Според непотвърдена информация Маркионе вече е получил отказ на идеята си от босовете на Ford, GM, PSA/Peugeot-Citroen и Toyota.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт