728 x 90

Lotus Evora 400 се качи на поточната линия

Първият готов екземпляр от спортния автомобил Lotus Evora 400 слезе от поточната линия на марката в град Хетел. Този автомобил ще се използва с демонстрационни цели, а колите за клиенти ще започнат да се сглобяват до дни. Първите доставки ще се извършат през август тази година, но пазарите в Китай и САЩ ще трябва да

Първият готов екземпляр от спортния автомобил Lotus Evora 400 слезе от поточната линия на марката в град Хетел. Този автомобил ще се използва с демонстрационни цели, а колите за клиенти ще започнат да се сглобяват до дни. Първите доставки ще се извършат през август тази година, но пазарите в Китай и САЩ ще трябва да почакат до 2016 г.

Описваната като "най-бързата и мощна серийна продукция на марката", колата идва с рестилизирана визия, която включва нови брони и 19- или 20-цолови колела. В интериора промените са още по-драстични, като включват нова централна конзола, ново табло и нови седалки.

Както името на модела подсказва, задвижването е поверено на 3.5-литров V6 мотор с мощност от 400 к.с. Ще се предлага с 6-степенни автоматична и ръчна скоростни кутии. Тази силова установка осигурява ускорение от място до 100 км/ч за 4.1 секунди, а максималната скорост е цели 300 км/ч.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт