728 x 90

Доналд Тръмп се скара на Ford заради инвестиция в Мексико

Доналд Тръмп се скара на Ford заради инвестиция в Мексико

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп откри нов фронт в скандалната си кампания, този път срещу един от автомобилните гиганти – Ford. Досега Тръмп успя да се скара с почти всички свои съперници и обиди мексиканците, които идват в Щатите, а сега дойде ред и на атаката му срещу Ford, тъй като компанията планира

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп откри нов фронт в скандалната си кампания, този път срещу един от автомобилните гиганти – Ford. Досега Тръмп успя да се скара с почти всички свои съперници и обиди мексиканците, които идват в Щатите, а сега дойде ред и на атаката му срещу Ford, тъй като компанията планира да инвестира 2,5 милиарда долара в нови заводи в Мексико.

„Ford строи завод в Мексико за 2,5 милиарда долара – заяви Тръмп в Бърч Ран, Мичиган, цитиран от Bloomberg. – Мога да дам на компанията една добра идея. Защо просто компанията не позволи на нелегалните емигранти да докарват направо при нас автомобилите и пикапите, които ще сглобява там?”

От Ford обявиха инвестицията през април и тези 2,5 милиарда долара отиват за строежа на два нови завода и разширението и модернизирането на вече работещ завод на компанията в Мексико.

Тръмп добави, че ако бъде избран за президент, то той няма да позволи на Ford да изнесе още работни места в Мексико.

„Ще кажа следното, тази сделка няма да бъде одобрена. Аз няма да я разреша. Искам този завод в Щатите, най-добре да е тук, в Мичиган”, допълни Тръмп, който се бори за номинацията на Републиканската партия.

От Ford отговориха, че тази инвестиция е „необходимо бизнес решение”. От компанията допълниха, че от 2011 година насам Ford е инвестирал 6,2 милиарда долара в заводите си в Щатите и са открити почти 25 000 работни места в САЩ.

През 2002 година, при предишния опит на Тръмп да стане президент на САЩ той атакува остро Chrysler и обвини компанията, че планира да изнесе цялото производство на марката Jeep в Китай.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт