728 x 90

Британци съживяват Wiesmann

    Фалиралата през 2014 година компания за производство на спортни автомобили Wiesmann има нови собственици, които имат планове да съживят германската марка и да подновят производството. Съоснователят на Wiesmann Фридхелм Висман потвърди пред Autovisie, че компанията има нови собственици – Бери и Анита Таталович. Той поясни, че цялата документация по сделката е оформена, договорът е подписан

    Фалиралата през 2014 година компания за производство на спортни автомобили Wiesmann има нови собственици, които имат планове да съживят германската марка и да подновят производството.

    Съоснователят на Wiesmann Фридхелм Висман потвърди пред Autovisie, че компанията има нови собственици – Бери и Анита Таталович.

    Той поясни, че цялата документация по сделката е оформена, договорът е подписан и двамата нови собственици са готови да рестартират производството на автомобили под марката Wiesmann.

    Все още няма информация с кой точно модел ще бъде даден рестарт на производството. За последно Wiesmann представи GT MF4-CS, който дебютира на автомобилното изложение в Женева през 2013 година. Лимитираната серия от този модел беше посветена на 25-ата годишнина на марката.

    GT MF4-CS е впечатляващ спортен автомобил с алуминиево шаси, каросерия от фибростъкло и 4-литров V8 мотор с мощност 420 конски сили и максимален въртящ момент 400 Nm. Двигателят работи съвместно с 7-степенна трансмисия с два съединителя, а тежащата 1350 килограма кола ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,4 секунди. Максималната скорост на автомобила е 293 км/ч.

    Производствената серия на GT MF4-CS беше ограничена на 25 бройки, но не се знае колко от тях в действителност са сглобени.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт