728 x 90

От Chrysler Pacifica няма да се роди кросоувър

От Chrysler Pacifica няма да се роди кросоувър

Според информация от FIAT Chrysler, шефовете на компанията са се отказали от идеята да пуснат на пазара кросоувър, базиран на новия и отлично приет миниван Chrysler Pacifica. Auto Forecast Solutions информира, че производството на новия кросоувър е трябвало да стартира през 2018 в завода на Chrysler в Уиндзър, Онтарио. Но тези планове са били изоставени,

Според информация от FIAT Chrysler, шефовете на компанията са се отказали от идеята да пуснат на пазара кросоувър, базиран на новия и отлично приет миниван Chrysler Pacifica.

Auto Forecast Solutions информира, че производството на новия кросоувър е трябвало да стартира през 2018 в завода на Chrysler в Уиндзър, Онтарио. Но тези планове са били изоставени, а вместо това FCA ще продължи да произвежда до средата на 2019 година Dodge Grand Caravan.

Идеята за нов пълноразмерен кросоувър се появи на бял свят през 2014 и моделът трябваше да се яви наследник на Aspen. Освен това, представянето на бъдещите му съперници като Buick Enclave, Ford Explorer, Nissan Pathfinder и Toyota Highlander вече доказа, че в тази ниша може да постигне добър успех.

Преди време от Chrysler отказаха да коментират техническите данни на кросоувъра, но потвърдиха, че моделът ще има и plug-in хибридна версия.

Феновете на кросоувърите в Северна Америка обаче няма да останат разочаровани от решенията на Chrysler. 5-годишният план на марката предвижда създаването на кросоувър от средния клас, който ще трябва да се бори с Chevrolet Equinox, GMC Terrain и Ford Edge.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт