728 x 90

Jaguar Land Rover с първи завод в Бразилия

Jaguar Land Rover отвори първата си производствена линия в Бразилия. Инвестицията от над 240 милиона паунда отваря работно място за повече от 300 човека, а допълнително в мрежата от доставчици ще се търсят още 70 служителя. На практика, новият завод ще бъде по-скоро поточна линия за сглобяване. От Великобритания ще бъдат изпращани готови боядисани купета

Jaguar Land Rover отвори първата си производствена линия в Бразилия. Инвестицията от над 240 милиона паунда отваря работно място за повече от 300 човека, а допълнително в мрежата от доставчици ще се търсят още 70 служителя.

На практика, новият завод ще бъде по-скоро поточна линия за сглобяване. От Великобритания ще бъдат изпращани готови боядисани купета и сглобени двигатели, като в Бразилия ще се прави т.нар. сватба между купето и мотора.

Предвижда се годишно да бъдат произвеждани около 25 000 екземпляра от моделите Evoque и Discovery Sport, като още тази година ще бъдат монтирани над 10 000 коли.

Продажбите на двата модела в страната започват от по-късно този месец, като британският производител иска да изгради мрежа от над 30 дилърства.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт