728 x 90

Jaguar Land Rover губи до 1.47 млрд. долара, ако UK напусне ЕС

    Британското общество се готви да гласува на референдум, който трябва да определи бъдещето на Острова в Европейския Съюз. Междувременно, различни компании оценяват какви биха били загубите, ако това се случи, като автомобилният производител Jaguar Land Rover е изчислил своите загуби в ново скрито проучване. Информацията не е официално достъпна, но Ройтерс съобщава, че британската фирма

    Британското общество се готви да гласува на референдум, който трябва да определи бъдещето на Острова в Европейския Съюз. Междувременно, различни компании оценяват какви биха били загубите, ако това се случи, като автомобилният производител Jaguar Land Rover е изчислил своите загуби в ново скрито проучване.

    Информацията не е официално достъпна, но Ройтерс съобщава, че британската фирма може да загуби до почти 1.5 милиарда долара, ако Великобритания напусне ЕС. Основна част от тези пари ще бъдат прахосани по линия на 10-процентен експортен данък.

    Т.нар. Брексит (Brexit) може да доведе и до разходи по отношение на някои от частите по автомобилите на двете марки. Част от компонентите се внасят от други държави, което означава, че фирмата ще трябва да плаща по 3% такса внос за всеки елемент, което пък допълнително вдига цената на крайния продукт.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт