728 x 90

Китай все още не дава одобрение за тестване на автономни коли

Китай все още не дава одобрение за тестване на автономни коли

На доста места по света вече е позволено легално да се изпробват коли без шофьори от производителите. Такива са Холандия и САЩ, например, които вече разрешиха тестването на безпилотни машини по части от своята пътна мрежа. Очакваше се следващото голямо име, което ще се присъедини към тях, да бъде Китай, но към този момент властите

На доста места по света вече е позволено легално да се изпробват коли без шофьори от производителите. Такива са Холандия и САЩ, например, които вече разрешиха тестването на безпилотни машини по части от своята пътна мрежа.

Очакваше се следващото голямо име, което ще се присъедини към тях, да бъде Китай, но към този момент властите в страната отказват да дадат своето разрешение. Те официално информираха компаниите, които се занимават с развойна дейност в тази посока, че те нямат право да изкарват автономни коли на тестове, преди да получат изрично одобрение за това.

В момента текат преговори между законодателите и различни сфери на автомобилния бизнес за формулиране на точните текстове по закона за използване на подобни коли. Засега не се знае кога ще има финален резултат от дебатите, но е ясно, че те забавят сериозно работата на немалкото компании в Китай, които се опитват да пробият с иновативна технология в тази посока.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт