728 x 90

Aston Martin произведе последните девет DB9

Aston Martin произведе последните девет DB9

13 години след началото на производството на DB9, Aston Martin обяви, че моделът слиза от конвейера. На профила на компанията в Twitter се появиха снимки на последните 9 бройки от модела DB9, а от Aston Martin написаха, че се „сбогуват с една икона”. Подобно на появата на DB9 през 2003, сега Aston Martin залага много

13 години след началото на производството на DB9, Aston Martin обяви, че моделът слиза от конвейера. На профила на компанията в Twitter се появиха снимки на последните 9 бройки от модела DB9, а от Aston Martin написаха, че се „сбогуват с една икона”.

Подобно на появата на DB9 през 2003, сега Aston Martin залага много на новия DB11, изграден върху модерна платформа и оборудван с нов 5,2-литров V12 мотор с две турбини.

Все пак, платформата на DB9 ще продължи да се използва при Rapide и Vanquish, а моделът се оказа изключително успешен за Aston Martin и помогна на компанията да оцелее в доста трудни моменти в последното десетилетие.

Според неофициална статистика, само в Европа между 2004 и 2015 година Aston Martin е продал 8701 бройки DB9, което е отличен резултат за спортен автомобил от този клас.

В британската компания обаче залагат, че DB11 ще успее да надмине пазарните успехи на предшественика си.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт